fbpx

Met zijn jarenlange ervaring in de zorg kan Vincent Simmer goed inspelen op de vraag van een zorginstelling. Hij is de verbinder tussen de organisatie en SureCare. Ook gaat hij de zorgbeveiligers coachen. ,,Zo kunnen wij zorgen dat ze écht van meerwaarde zijn op de werkvloer. Een praatje maken of een stukje wandelen met de cliënt.” Op die manier kan de zorgbeveiliger de veiligheid van de cliënten en zorgprofessionals waarborgen. Waar je hem ’s nachts voor wakker kunt maken? Dat lees je in het interview op onze site.

Natuurlijk slaapt projectmanager Vincent Simmer ’s nachts het liefst door. Maar als hij wakker gemaakt moet worden, dan graag voor een hulpvraag waarbij SureCare snel kan schakelen en oplossend kan handelen.

Vincent ziet in dat SureCare een belangrijke rol kan gaan spelen op de zorgmarkt. De zorgvraag wordt steeds complexer, met een meervoudige diagnostiek. Niet alleen iemand met een lichtverstandelijke beperking, maar ook in combinatie met agressie en, bijvoorbeeld, een verslaving. ,,Hier zie ik een belangrijke rol weggelegd voor de zorgbeveiliger. Iemand die goed kan observeren en de cliënt kan helpen. Een praatje maken of even naar buiten om een rondje te lopen met de cliënt, zodat die daarna weer tot bedaren is gekomen. Er is steeds meer verloop en agressie op de werkvloer. De zorgbeveiliger kan helpen om de veiligheid van de cliënten en zorgprofessionals te waarborgen.”

Al zijn hele leven werkt Vincent in de zorg. Als achtjarige jongen, inmiddels 28 jaar geleden, nam zijn vader hem mee naar een gezinsvervangend tehuis om met de bewoners een spelletje te doen of gewoon gezellig te kletsen. Het kon ook niet anders dan dat hij in de zorg zou gaan werken.

Hij werkte binnen alle lagen van de zorg. ,,Het begon met pottenbakken met cliënten. Uiteindelijk kwam ik op de afdelingen terecht waar veel agressie heerste. Als een van de weinige mannen in de zorg kwam je daar automatisch terecht.” Waar hij zijn uitdaging uithaalt? ,,Zorgen voor rust bij de cliënten zodat zij een fijne dag hebben.”

Verbinder

Vincent is inmiddels meer dan tien jaar zzp’er, als een van de eersten in Nederland begon hij voor zichzelf. Dat bracht hem langs vele zorginstellingen. Die ervaring neemt hij nu mee naar SureCare als projectmanager. Als verbinder gaat hij mee naar de zorginstellingen, om inhoudelijk mee te praten waar het knelpunt zit. ,,Dan kunnen we het nóg beter van twee kanten aanvliegen. Samen met Marcel Jongkind maken we dan een gedegen plan van aanpak, omdat we na zo’n gesprek(ken) precies weten wat nodig is.”

Maar door zijn ervaringen als zorgprofessional kan Vincent ook de beveiligers coachen om dat stukje zorg bij te brengen. ,,Vaak komen zij uit de klassieke beveiliging en missen soms de menselijke maat. Ik wil ze helpen, zodat ze écht van meerwaarde zijn voor de zorginstelling.”

Met SureCare heeft Vincent mooie toekomstplannen. ,,Het zou natuurlijk mooi zijn als we marktleider zijn, daar moeten we in ieder geval wel naar streven”, zegt hij. ,,Voor nu vind ik het vooral belangrijk dat we landelijk gaan opereren en onze allrounders overal te recht kunnen.” En als de hulpvraag ’s nachts komt, staat Vincent klaar. Als er een hulpvraag komt midden in de nacht en hij kan bijdragen aan de oplossing dan doet hij dat graag. ,,Als er nood aan de man is, kunnen ze altijd bellen!”

Benieuwd wat Vincent voor jou kan betekenen? Neem dan contact met hem op via 085 060 92 21 of mail naar info@surecare.nl