fbpx

Operationeel manager Cloé is dolblij als ze hoort over een sterke band met cliënten: ‘Dat maakt mij apetrots’  

Met een verleden in de ouderenzorg, een ziekenhuis en bij een dagbesteding van het GGzE is het heel logisch dat Cloé Teljoar in mei 2021 bij SureCare begon. Een tijdelijke overstap naar Van der Valk was juist haar ‘wilde uitspatting’. Als Facility Manager bij de hotelketen heeft ze geleerd dat de zorgbranche veel beter bij haar past.

Cloé valt direct met de deur in huis: gelukkiger kun je haar niet maken als zorgbeveiligers, zorgsupportmedewerkers of zorginstellingen vertellen dat een cliënt de aanwezigheid van onze collega’s ‘magisch’ vindt. ,,Dan kan ik bijna van huilen van geluk. Ik vind het zo mooi dat de mensen om wie het gaat blij zijn met onze mensen. Dat maakt mij echt apetrots”, vertelt ze razend enthousiast.

Dat laat in haar ogen zien dat het concept van SureCare écht werkt en ook hard nodig is in de zorg. Cloé weet dat zorginstellingen het soms lastig vinden om over veiligheid te praten, want agressie hoort bij het werken in de zorg. Dat is in ieder geval een gedachte die er heerst…

“Als je nu ziet welke cadeaus je ervoor terugkrijgt omdat het werkelijkheid wordt waar wij als SureCare in geloven, dan vind ik dat echt supertof.”

Cloé Teljoar, operationeel manager SureCare

 ,,Binnen zorginstellingen is het onderwerp veiligheid vaak een ondergeschoven kindje, terwijl het verzuim en verloop hoog zijn ”, schetst Cloé de situatie binnen de sector. ,,Als je nu ziet welke cadeaus je ervoor terugkrijgt omdat het werkelijkheid wordt waar wij als SureCare in geloven, dan vind ik dat echt supertof.”

Manusje-van-alles

Als operationeel manager is Cloé op papier verantwoordelijk voor het vloeiend laten lopen van de ‘operatie’. Kortgezegd: als een zorginstelling gebruik wil maken van de diensten van SureCare, dan is Cloé degene die ervoor moet zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Maar in werkelijkheid omvat haar rol veel meer, zo is ze momenteel met Commercieel Manager Juliët Stegeman bezig met het runnen van een bedrijf dat zich sinds begin dit jaar een scale-up mag noemen. Ze regelen arbeidsovereenkomsten, voeren gesprekken met nieuwe medewerkers of ZZP’ers, helpen af en toe mee in de planning en gaan op gesprek bij de zorginstellingen. Deze diversiteit maakt Cloé een gelukkig mens.

Iedere dag weer, met frisse moed en vol energie gaan ze ertegenaan. ,,Echt heel erg leuk om overal verantwoordelijkheid voor te dragen, maar nu zijn we in de fase aanbeland dat we de juiste mensen hebben gevonden voor deze taken zodat we weer verder kunnen bouwen aan SureCare. We zijn letterlijk uit ons jasje gegroeid”, duidt Cloé, die zich snel kan bezighouden met hetgeen waar ze voor is aangenomen.

Operationeel manager bij geoliede machine

Hoe anders was dat in haar tijd bij hotelketen Van der Valk, het familiebedrijf dat loopt als een geoliede machine of bij het GGzE. Daar waren haar werkzaamheden duidelijker afgebakend en minder divers.

Al zijn er veel raakvlakken met haar werk nu.  ,,Je krijgt met heel veel culturen en nationaliteiten te maken en voert slechtnieuwsgesprekken omdat contracten niet worden verlengd. Het was veel kijken, luisteren en begrip tonen”, vertelt ze. ,,Bij Van der Valk was er ook zeker ruimte voor eigen inbreng, maar dat concept werkt al jaren. Bij SureCare krijg ik alle vrijheid om het samen met ons team, dit prachtige bedrijf tot een nóg groter succes te maken. Dat werk voor mij heel erg goed.”

,,Ik wil liever de mensen helpen die hulp het hardst nodig hebben.”

Cloé Teljoar, operationeel manager

De eerder opgedane ervaringen kan ze meenemen in haar werk nu, al komt ze er ook achter dat de hospitalitywereld niet helemaal haar ding is. ,,Ik ben erachter gekomen dat ik liever mensen help met een hulpvraag dan met een luxevraag.”

En dat zijn voor haar de patiënten, cliënten, bewoners en natuurlijk ook de zorgprofessionals. ,,Hoe mooi is het dat je de zorgprofessionals kunt faciliteren op het gebied van veiligheid, zodat zij veel beter hun werk kunnen doen? Daar hebben de cliënten uiteindelijk profijt van. Daar doe je het voor.”

Door Wout Fassbender