Agressie in de zorg

Agressie komt helaas nog altijd voor, binnen alle lagen van de zorg. Soms zit er één duidelijke oorzaak achter, maar heel vaak ook niet. Hierdoor kunnen zorgverleners en cliënten zich onveilig voelen. En veiligheid is juist een groot goed. Iedereen met een groots zorghart gunt de cliënten een fijne dag.

Hoe zit het nu precies met agressie en geweld op de werkvloer in de zorg? Welk effect heeft agressie tegen zorgverleners op het veiligheidsgevoel en de werkdruk en dientengevolge op het verzuim? Hoe kan SureCare zorgverleners op de juiste manier ondersteunen? Wij zochten het uit!

Vul hieronder uw e-mailadres in en u ontvangt direct de whitepaper!

  E-mailadres:

  Zorgbeveiliger met Client voor een gevoel van veiligheid

  Het verminderen van agressie

  Agressie en de zorg zijn tot op heden onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tengevolge van vormen van agressie neemt het verzuim, de werkdruk en de in-, zij- en uitstroom in de zorg toe, hier lijkt geen einde aan te komen. Zorgverleners worden geacht middels weerbaarheids-/agressietrainingen samen met het zorgteam, mits de bezetting het toelaat, op een juiste manier om te gaan met agressie. Wij zien dit anders, een zorgverlener heeft gekozen voor zorgen, niet specifiek voor het omgaan met agressie. Onze zorgbeveiligers staan voor u en uw cliënten klaar om op een juiste manier agressie te verminderen.

  Zorgbeveiliger samen met cliënten voor de veiligheid

  Het beïnvloeden van het gevoel van veiligheid

  Het is een feit dat het gevoel van veiligheid bij cliënten en zorgverleners negatief beïnvloed wordt door agressie. Hierdoor wordt de leef- en werkomgeving in zorginstellingen door veel betrokkenen als niet veilig ervaren. SureCare brengt een veilig gevoel terug op de werkvloer, door het inzetten van op veiligheid getrainde zorgbeveiligers die de zorg begrijpen en kunnen ondersteunen waar nodig.

  Het belang van een zorgbeveiliger

  Doordat de zorgbeveiligers van SureCare de veiligheid waarborgen voegen zij waarde toe aan het welzijn van uw cliënten en zorgverleners. Benieuwd wat onze zorgbeveiligers voor u kunnen betekenen?

  Lees het hier!