fbpx

Mede dankzij haar verleden als zorghulp voor ouderen hoefde Sophie Bieleveldt niet lang na te denken toen ze bij SureCare aan de slag kon als recruiter. De doelgroep in combinatie met de uitdaging sprak haar direct aan. ,,Dit is een heel erg tof bedrijf.”

Sophie had in april de keuze uit twee vacatures. Bij het ene bedrijf was ze al op gesprek geweest en zagen ze haar graag komen, totdat SureCare zich meldde. Sophie bedacht zich geen moment en ging direct op het aanbod in!

Wat haar zo aansprak bij SureCare? ,,De doelgroep ten eerste, want zorgbeveiligers en zorgsupportmedewerkers kende ik nog helemaal niet”, begint Sophie, die hier uit haar comfortzone is gestapt. ,,De uitdaging die bij SureCare ligt, de verantwoordelijkheden die ik krijg en de autonomie die ik heb, trokken mij ook over de streep. Ik ben super blij met de kans die ik heb gekregen.”

“Wij willen dat alles wat wij doen vanuit een zorghart gebeurt, alleen de motivatie geld is bij ons niet voldoende”

Haar taak als recruiter is om te zorgen dat de juiste mensen bij de juiste zorginstellingen terechtkomen. Dat bleek in het begin soms een lastige zoektocht, vooral omdat de doelgroep nieuw voor haar was. ,,Als je dan een keer langs bent gegaan bij de zorgorganisaties krijg je al snel een beeld welk type mensen ze nodig hebben. Dan weet je een stuk beter wie waar past”, vertelt Sophie enthousiast.

Mooie gesprekken en bijzondere verhalen

Sophie zit goed op haar plek. De mooie gesprekken en bijzondere verhalen van de mensen met wie ze aan tafel zit, daar doet ze het voor. Aan haar de taak om vervolgens de beste zorgsupportmedewerkers en zorgbeveiligers te kiezen. ,,Je krijg heel uiteenlopende argumenten te horen waarom mensen voor SureCare willen werken. De intrinsieke motivatie spreekt mij het meest aan”, glundert de 22-jarige recruiter.

Dan wat serieuzer: ,,Wij willen dat alles wat we doen vanuit een zorghart gebeurt, alleen de motivatie geld is bij ons niet voldoende. Het draait om de cliënten, bewoners en zorgprofessionals. Zij kunnen zich dankzij onze mensen op hun primaire taak richten: het zorgen voor mensen. Bovendien voelen de zorgverleners zich ook een stuk veiliger.”

Dat Sophie bij SureCare terecht is gekomen, is meer dan logisch. Ze heeft tijdens haar studie Human Resource Management gewerkt bij een zorginstelling voor ouderen, als zorghulp. ,,Daar zag ik soms agressie voorkomen en de zorgprofessionals ontzettend hard werken. Ik heb daardoor niet de drang gevoeld om zelf een zorgopleiding te volgen, maar wilde wel graag mijn steentje bijdragen om de zorg te verbeteren. Dat kan op een andere manier bij SureCare.”

Goede band met iedereen binnen SureCare

Sophie voelt zich enorm op haar plek bij SureCare. Met collega’s maar bovenal ook met de zorgbeveiligers en zorgsupportmedewerkers heeft ze de afgelopen maanden een goede band op kunnen bouwen.

“Als ik van een zorgsupportmedewerker of zorgbeveiliger hoor hoe erg zij het naar hun zin hebben, dan is mijn dag eigenlijk gemaakt.” 

Ze begint te stralen. ,,De mensen kunnen mij niet gelukkiger maken door te vertellen dat ze zo enorm blij zijn met hun werkplek. Als ik van een zorgsupportmedewerker of zorgbeveiliger hoor hoe erg zij het naar hun zin hebben, dan is mijn dag gemaakt. Hier is het waar ik het allemaal voor doe.”