fbpx

In april 2022 start Nicky Tiebosch bij SureCare als Planner. Ervaring in de beveilingsbranche en zorgsector had hij tot die periode nog niet. Zijn eerste klus is direct een pittige uitdaging, waarvoor de planner ondanks de hulp van ervaren collega’s, zelfs in de nachtelijke uren achter zijn laptop kruipt.

Iedere dag weer staat Nicky voor nieuwe puzzels. Dat houdt hem scherp en geeft hem energie. Eigenlijk kan het werk niet uitdagend genoeg zijn, zegt hij. ,,Kijk, het opvullen van de roosters is geen hogere wiskunde, maar om te zorgen dat zowel de zorginstellingen als de zorgbeveiligers en zorgsupportmedewerkers tevreden zijn: dát is de kunst.”

In zijn eerste weken stond de inmiddels 30-jarige planner voor een forse uitdaging: de planning rondkrijgen voor een nieuwe grote klant. Zijn vriendin was op dat moment hoogzwanger. Dat in combinatie met amper ervaring in de sectoren waarin hij nu werkzaam is, zorgde voor de nodige uitdagingen maar dankzij zijn doorzettingsvermogen en collega’s, heeft hij de klus toch geklaard. Iets om ontzettend trots op te zijn.

“Bij SureCare sturen wij liever niemand dan dat we een ongemotiveerd iemand ergens heen sturen. Daar heeft de zorg(instelling) niks aan.”

Nicky Tiebosch, planner

Lachend: ,,Ja, dat was wel even pittig. Maar ik kreeg daar wel energie van. Dit was een leuke klus om mee te beginnen.” Meteen daarna volgde de zomerperiode en dus ook een nieuwe uitdaging: de mensen gaan op vakantie. Ook deze test heeft hij doorstaan. ,,Ik begin er steeds beter in te komen. Dat is fijn voor mezelf, maar ook voor de mensen met wie ik werk. Dit zorgt voor rust.”

Toevallig bij SureCare beland

Door een samenloop van omstandigheden is Nicky bij SureCare terechtgekomen. Bij zijn vorige werkgever voelde hij zich niet meer op zijn plek vanwege de doormaakte groei. Hij voelde zich meer een nummer. ,,Ik ben erachter gekomen dat werken voor grote bedrijven met diverse managementlagen niet bij mij past.”

Dus zocht Nicky zijn werkgeluk elders. Diverse werkgevers heeft hij aangeschreven. Er volgden gesprekken en ook aanbiedingen, maar de handtekening onder een nieuw contract bleef uit. Totdat hij bij Operationeel manager Clóe Teljoar en Adviseur Zorg & Veiligheid Juliët van SureCare op gesprek ging. ,,Ik kreeg zoveel energie van hen. Het voelde gelijk goed.”

Toevallig had hij in de middag ook een gesprek met Melvin Reingoud, de directeur van PROFI-SEC waarvan SureCare een dochterbedrijf is. ,,Dat er een link was, wist ik helemaal niet. Blijkbaar waren Juliët en Cloé ook erg enthousiast en hebben ze meteen daarna met Melvin aan de telefoon gehangen”, vertelt Nicky opgewekt.

Hij kiest voor SureCare vanwege het kleinschalige karakter en de doorgroeimogelijkheden. Tot op de dag van vandaag heeft Nicky geen spijt van zijn besluit. ,,Ik wil een goede band met de zorginstellingen opbouwen, maar ook met onze mensen. Als iemand aangeeft graag eens een vrije dag te willen na een zware week, dan denk ik daarin mee. Je bent ook een luisterend oor”, zegt de planner. ,,Dat spelletje van geven en nemen vind ik erg leuk.”

Kwaliteit als uitgangspunt

Maar altijd met kwalitatieve service als uitgangspunt. ,,Ik heb ook meegemaakt dat het vooral om kwantiteit ging. Daar staat SureCare niet voor. Dan sturen wij liever niemand dan dat we een ongemotiveerd iemand ergens heen sturen. Daar heeft de zorg(instelling) niks aan.”

“Als de zorginstelling of een van onze mensen na een werkdag een warm gevoel heeft overgehouden, dan geeft mij dat een goed gevoel.”

Nicky Tiebosch, planner

Elke dag weer gaat Nicky met plezier naar zijn werk. Continu streeft hij naar verbetering. ,,Je mag best streng zijn voor jezelf”, schetst Nicky, die begint te stralen. ,,Als de zorginstelling of een van onze mensen na een werkdag een warm gevoel heeft overgehouden, dan geeft mij dat een goed gevoel. Dat lukt mij tot op heden vrij goed.” Plannen is topsport en de waardering die Nicky voor zijn werk terugkrijgt, is het hem allemaal waard.