fbpx

Sommige ideeën die worden beschreven op een bierviltje kunnen later uitgroeien tot een succes. Dit geldt ook voor SureCare. Tijdens een thuiswedstrijd van PSV ontstaan twee jaar geleden de eerste hersenspinsels bij directeur Melvin Reingoud van PROFI-SEC en oprichters Ron Simmer en Fass Fassbender van PIDZ.

,,Welke wedstrijd het was, dat weet ik echt niet meer”, vertelt Reingoud, die samen met Ron en Fass naar de wedstrijd keek. ,,Zij zijn heel sterk in het leveren van zzp’ers in de zorg, PROFI-SEC in de beveiliging. De werkdruk en agressie in de zorg nemen toe. Dus waarom zouden we onze expertises niet samensmelten om de zorg verder te verbeteren?” Na een half jaar brainstormen is SureCare geboren.

Het DNA waaruit PROFI-SEC is opgebouwd, zit ook in SureCare. De medewerkers staan centraal, de aanpak is mensgericht maar ook professioneel en innoverend. ,,De zorg draait om mensen”, zegt de 47-jarige directeur. ,,Ik denk daarom ook niet dat iedere beveiliger in de zorg kan werken. Het gaat om een specifieke aanpak en bejegening. Dat de beveiliger affiniteit met zorg heeft, is daarom erg belangrijk. Hij moet bijvoorbeeld wel ziektebeelden kunnen herkennen.” Hij trekt hierin een vergelijking met winkelsurveillanten of persoonsbeveiligers. ,,Zij moeten ook een speciale verdiepingsopleiding volgen. Werken in deze sectoren is niet voor elke beveiliger weggelegd.”

Zijn affiniteit met zorg? ,,Ik heb zelf nooit als beveiliger in de zorg gewerkt. Maar ik vind het wel belangrijk dat de zorg goed in ons land is geregeld. Zeker met de sterke vergrijzing. Met PROFI-SEC wil ik een bijdrage leveren aan een veiliger Nederland, zo wil ik met SureCare een veilig zorgdomein creëren.”

Platte organisatie

Reingoud houdt van een platte organisatie, van nauw contact met zijn personeel en opdrachtgevers. De zorgbeveiligers vormen zijn oren en ogen. ,,Ik wil betrokken blijven bij de werkvloer. Zij weten wat er speelt en waar zorgorganisaties tegen aanlopen. Door met hen gesprekken te voeren, krijg ik veel informatie waarmee we onze strategie weer kunnen versterken.” Maar zelf gaat hij ook regelmatig bij zorgorganisaties langs. Als oprichter van PROFI-SEC, 22 jaar geleden, deed hij dat al. En nu dus nog steeds als voorman van SureCare.

De zorg verbeteren, is zijn doel. ,,Ik wil graag meer handen aan het bed en dat de zorgverleners hun werk veilig kunnen blijven doen. Als de zorgbeveiligers van SureCare secundaire taken kunnen overnemen, dan kunnen de zorgverleners zich richten op hun primaire taak: zorgen voor mensen”, vertelt Reingoud.

Hij doelt met de secundaire taken bijvoorbeeld op een rondje wandelen met de cliënten, een kopje koffiedrinken of misschien wel de post aannemen. ,,Het hart van zorgverleners ligt bij het zorgen voor mensen. SureCare wil dat een extra stimulans geven. De cliënten en patiënten krijgen zo meer aandacht en daardoor neemt de kwaliteit van de zorg toe. Je wil gewoon niet horen dat het zorgpersoneel niet de zorg kan bieden die de mensen verdienen.” En zo kunnen ideeën die op een informele avond worden bedacht, leiden tot iets moois; in dit geval een betere zorg.